A prána gyógyításról

Világszerte minden hagyományban ősidők óta ismerik és elismerik

az életenergiával való gyógyítást: 

KínátólIndián, és Európán átegészen Amerikáig.

Idézet a Csodák a prána gyógyításról című könyvből:

"Az ősi kínai orvoslásban a gyógyító képességek 5 különböző szintje ismert.
Az első: a gyógyító a kezét használja masszírozásra. Ezt a fajta gyógyítást másnéven akupresszúrának is nevezik...
A második szinten a gyógyító gyógynövényeket…használ a beteg gyógyítása érdekében.
A harmadik szinten a gyógyító az akupunktúrát és moxaterápiát is alkalmaz.
A negyedik szinten a gyógyító az akupunktúrát már oly módon gyakorolja, hogy „ki” (prána) energiát bocsát a használt tűkbe, a meridiánokba és a belső szervekbe...
Az ötödik szint a gyógyító képességek legmagasabb szintje, melynél a „ki”(prána)energia kibocsátásához a gyógyító már nem használt tűt, sem semmilyen fizikai kontaktust...
Az ősi Kínában és Indiában az energia kimerültség nélküli továbbításának technikája mindig is féltve őrzött titok volt."

 

Gyógyító angyal

A prána életenergiát jelent, amely mindent, és mindenkit áthat. Nélküle nem létezne az élet, s elengedhetetlenül fontos egészségünk megőrzéséhez, vagy a gyógyuláshoz.

Az emberi test „automatikusan” képes a prána energia felvételére (a levegőből, a föld energiájából, a növényzetbőltermészetből, a napsugárzásból, az élelmiszerekből...).
A prána gyógyítás azon a természeti törvényen nyugszik, mely szerint a prána energia tudatosan is átadható mások számára, és ezáltal a bennünk rejlő öngyógyító folyamatok jelentősen gyorsíthatók.

A prána gyógyítás során - a fizikai test érintése nélkül - pásztázással (az energiatest kézzel történő kitapintásával) megállapíthatók az energiatestben (aurában), az energia központokban (csakrákban), és belső szervekben lévő elváltozások: a prána hiány és prána felgyülemlés.
A prána gyógyítás tisztító technikáivalamely általános tisztításból (aura tisztításból), a csakrák, és a beteg szervek tisztításából álleltávolítjuk a szennyezett, beteg, elhasznált energiákat.
Bizonyos esetekben (pl. fájdalmaknál) egy alapos tisztítás azonnali állapotjavulást is eredményezhet.

Az energetizálás szintén a test érintése nélkül történik úgy, hogy a gyógyító külső forrásból (valamely csakrán keresztül) vesz fel, és továbbít nagy mennyiségű prána energiát. Ez egy olyan koncentrált energia átvitelt jelent, amelynél néhány másodperc is elegendő lehet a csakra vagy beteg testrész feltöltéséhez.
Mivel a prána gyógyító nem a saját energiáját használja, ezért naponta akár több beteget is képes megkezelni kimerültség nélkül.

A prána energia gyógyítás segítséget jelent valamennyi fizikai betegség kezelésében, akár önállóan, akár a hagyományos orvoslás kiegészítéseként.
Gyorsítja a gyógyulás ütemét, csökkenti vagy kivédi a szövődmények kialakulását, enyhíti az egyéb kezelések (pl. kemoterápia) kedvezőtlen mellékhatásait.
A prána pszichoterápia (prána energia gyógyítás 3. szint) lehetőséget biztosít a pszichés betegek eredményes kezelésére, állapotuknak javítására. Nem csupán a tünetek kezelésével éri el a kívánt hatást – hanem a világon egyedülálló módon – a probléma „gyökerének” eltávolításával.
Az ősi Indiában és Kínában a legmegbecsültebb gyógyítók azok voltak, akiknek nem voltak beteg pácienseik! Hogyan lehetséges ez? A gyógyító rendszeresen végigjárta a pácienseit, és - tudva, hogy az energiatestben még azelőtt eltéréseket észlel, mielőtt egy betegség kialakulna, - megelőző prána kezelésekben részesítette. Így ők továbbra is egészségesek maradtak! Ha e kezelések elmaradtak volna, természetesen néhány nap, vagy hét elteltével a betegség tünetei fizikailag is megnyilvánultak volna.
Egy nagytapasztalatú, gyakorlott prána gyógyító manapság is képes lehet arra, hogy előre jelezzen egy betegséget. És tudja a módját: hogyan előzze meg a bajt...    
A módszer nem azonos a pránanadi tanfolyam során tanított technikákkal. 

A prána energia gyógyítás alkalmazási köre megtekinthető>>